Thursday, February 28, 2008

Hazelnut Cookie



1cup of butter,room temp.
2/3cup of sugar
1 teaspoon of vanilla extract
1 teaspoon almond/Hazelnut extract
200g flour
1 cup of hazelnut or almond flour
½ teaspoon of baking soda
1 tablespoons maizena

Filling:
1cup heavy cream, boiling
250g milk chocolate



Cream the butter and sugar together until light and fluffy.
Add the extracts and mix. Add Maizena,baking soda and hazelnut flour(I put grounded hazelnut in dough).
Add the flour and mix thoroughly.Chill for 30 min.
On a lightly floured surface roll dough and Cut into small squares.
Transfer squares to a waxed paper.Bake at 200 degrees C for 10-15 min.
-Ganache: Place the chocolate into a medium bowl. Heat the cream in a small sauce pan over medium heat. Bring just to a boil.When the cream has come to a boil, pour over the chopped chocolate, and whisk until smooth.Allow the ganache to cool until thick,then whip with a whisk until light and fluffy.
Melt chocolate over a double boiler and dip half of each cookie into the chocolate.
Allow to cool.
Put the bottoms of two cookies together with the creamy ganache Filling.
Decorate with ground hazelnut and melted chocolate.

Tuesday, February 12, 2008

Zaljubljeni Jastucici


Sastojci
Tijesto
5dl brasna
3 kaskice praska za pecivo
80g secera u prahu
prstohvat soli
3 kaskice vanilije
150 g Kvarg sira
4 kasike mlijeka
6 kasika ulja
Punjenje 1
250g kvarg sira
50g grozdjica
1 kaskica ruma
1 jaje
1dl secera
2 kasike skrobnog brasna ili krumpirovog brasna
sjeme iz ½ vanilij stapica
punjenje 2
3dl mlijeka
1 jaje
1 kasika secera
1 kasika skrobnog brasna
1 kasika vanilij secera
2-3 kasike bademove mase
premaz:
1 zumanjce


Priprema
Pomjesati brasno,secer i prasak za pecivo. Dodati so o vanilij secer.
nakraju dodati kvarg sir mlijeko i ulje. Zamjesiti tijesto
Tijesto zamotati u plasticnu foliju i ostaviti oko 1h u frizideru da se odmara. neka vas nebrine sto tijesto nije glatko.. kad ga izvadite iz frizidera i malo namladite na brasnu bit ce perfektno.
Punjenje 1 u zdijelicu stavite grozdjice i prelite rumom. Kvarg sir protisnite kroz cijedilo pa umjesajte jaje.secer i skrobno brasno i nakraju dodati namocene grozdjice i vanilij sjemenke.
Punjenje 2 od mlijeka,secera,jajeta i skrobnog brasna skuhati kremu. bademovu masu miksati da postane kremasta i polako joj miklsajuci dodavati kremu. Kad je to sve dobro umjesano ostaviti kremu da se hladi uz povremeno mjesanje. U hladnu kremu umjesati vanilij secer.
Upaliti pecnicu na 220* da se grije.
Na pobrasnjenoj podlogi razvaljati tijesto u kvadrat velicine 40×40cm malo tijesta sparati za poklopce tj.srcadi
Izrezati 9 kvadrata velicine 12×12cm na svaki kvadratic staviti po 1 kasiku nadjeva. Krajeve premazati zumanjcetom i spojiti
Komadic tijesta koji ste ostavili razvaljati i izrezati srcadi ili krugove a moze i zvijezdice..po zelji.. premazati ih zumanjcetom i staviti na sred smotuljka.
Premazati jastucice zumanjkom i staviti peci o10-15 minuta. dok nedobiju predivnu zlatnu boju
pecene jastucice prebacite na mrezicu da se hlade i nakraju pospite sa malo secera u prahu.